Voorpagina

Welkom op de website van Bellettrie. Wij zijn een bibliotheek voor studenten, gerund door studenten. Je vind ons in de Bastille, naast de Union Shop. Naast de bibliotheek herbergen wij een Anime- en Japanse cultuurvereniging.  

Openingstijden

maandag t/m vrijdag12.45–13.3019.00–20.00
zaterdaggeen vaste tijd
zondaggeen vaste tijd
Daarnaast is Bellettrie geopend wanneer er een opener aanwezig is, wat dus veel en veel vaker is! Of de verenigingsruimte open is kun je zien aan het stoplicht hier links op de pagina of op Skype. Voeg ons toe op bellettrie@hotmail.com of bel ons op 06-28430512  

Bellettrie ALV 17 Januari

Woensdag 17 januari is de volgende Bellettrie Algemene Leden Vergadering.

Alle leden zijn uitgenodigd deze bij te wonen. Tijdens deze vergadering zullen onder andere de financiële stukken worden getoond, het secretarieel jaarverslag worden besproken en volgt mogelijk een bestuurswissel. De stukken voor de ALV zullen 3 januari via de mail naar alle leden worden verstuurd.
Mocht men de stukken dan nog niet hebben ontvangen stuur een mail naar het bestuur om ze alsnog toegestuurd te krijgen.

Met vriendelijke groet,
Iris Ottens & Georg Schmidt
Bestuur Bellettrie

1e Taartbakdag 2017!

Het is al tijd voor de eerste Taartbakdag van het jaar!
Vrijdag de 13e nog wel! Laat zien dat je ongeluk kan tarten en ondanks de 13e een heerlijke taart of baksel kan bakken!

Bestek, bordjes and limo wordt voor gezorgd,
Entree zonder taart of baksel: €2,-
Entree met taart of baksel: Niets!

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/159043304582720/

Bellettrie ALV: 11 januari

Woensdag 11 januari 2017 is de volgende Algemene Leden Vergadering!

Hier worden onder andere financiële stukken getoond, secretarieel het jaar besproken en mogelijk een bestuurswissel.
Alle leden hebben de stukken inmiddels per mail ontvangen, mocht je deze niet hebben ontvangen stuur alsnog een mail naar het bestuur

Bestuur: bestuur@bellettrie.utwente.nl

Taartbakdag; Omdat Het Kan!

Dames en heren het is weer tijd voor de eerste Bellettrie Taartbakdag van dit college jaar!

Weet je niet wat dat inhoudt?
Een Taartbakdag is een dag waarop de Bellettrie bijna de hele dag open is en mensen(vooral leden) langs kunnen komen om taart en andere baksels te eten en te brengen. Alles baksels zijn welkom: taart; cupcakes; kish; we zijn niet baksistisch.
Het wordt een dag vol gezelligheid en smaak.
Bestek en drinken wordt geregeld door ons.

Locatie: onze ruimte in de Bastille, kamer 105 Drakenkelder
Van 's ochtends 10:00 tot 's avonds 20:00 is men welkom langs te komen voor taart!

Breng je een baksel zelf mee; Gratis entree
Breng je niks; €2,- entree

Facebook Link

Kick-In 2016!

De Kick-In 2016 gaat weer gauw van start!

We heten alle nieuwe studenten graag welkom in onze ruimte.
De verenigingsruimte is gedurende de gehele Kick-In dagelijks geopend van 10.00 tot 24.00 ! Kom bij ons langs en kijk rond!
Koffie, thee en limonade staan klaar terwijl men even plaats neemt op een bank of stoel met een boek/strip, even een rust moment gedurende de drukke Kick-In.

Gedurende het Cultuurfestival organiseert Bellettrie Writing Prompts voor een leuke en interessante schrijfoefening. Konnichiwa ondertussen organiseert een Manga teken workshop en een Dance Dance Revolution workshop.

Tijdens het Kick-Out festival zijn wij ook weer te vinden met een aantal nieuwe uitdagende Writing Prompts.

Pie Day 2016

Pie day 2016 is weer geweest en het was weer een succes!
Veel kunstige bakkers hebben hun taarten en baksels gebracht en van allemaal is genoten!
De volgende helden hebben taart gebakken;

Appeltaart met wiskey en pecannoten, Roeland & Vera
Sinaasappel Hazelnoottaart, Liz
Chocolade vanille cake, Remco
Brownie, Saskia
Boter koek met bruine en met witte basterd suiker, Ronald
Empañadas, Roeland & Vera
Bosbessen en vanille kwarktaart, BoB
"Ze zeggen dat ik taai ben, dat ik een echte haai ben, het lijkt alleen maar zo, vraag maar aan...." Remco! (de naam van de taart dan)
"Zij had in haren, het is moeilijk te verklaren het leek wel maneschijn, het moet mijn verbeelding zijn" Remco (ook de naam van de taart....)
"Zij had in haar ogen het blauw van regenbogen." Remco
Appeltaart, Myrthe

Dit was nog maar de eerste Taartbakdag van dit jaar en we hebben grote verwachtingen voor de komende taartbakdagen!!!!!!!
:D

Bellettrie doet NaNoWriMo!

November komt eraan, wat betekent dat het tijd is voor het jaarlijke globale evenement, National Novel Writing Month, ook wel NaNoWriMo genoemd!

Wat is NaNoWriMo?

NaNoWriMo is een evenement waar aspirerende schrijvers van over de hele wereld aan meedoen. De uitdaging is om in een maand een verhaal te schrijven van 50.000 woorden! Dit kun je op vele verschillende manieren voor elkaar krijgen, maar het komt grotendeels neer op elke dag werken aan je boek en doorzetten tot het bitterzoete einde. NaNoWriMo wordt wereldwijd gebruikt als extra motivatie voor mensen die altijd al een boek hebben willen schrijven maar er nooit de kans voor hebben gekregen. Dus heb jij een boek schrijven op je bucket list staan? Grijp je kans om hem na november af te kunnen strepen en doe mee aan NaNoWriMo!

Wie kunnen er meedoen?

Goed nieuws: iedereen! Er is geen restrictie op leeftijd of je smaak. Zestien jaar, twintig jaar, 30 jaar, alles mag! Ook qua smaak en genre zijn er geen restricties. Iets gevestigds als fantasy, science-fiction, of detective mag, maar je kan ook de grenzen van de literatuur opzoeken met genres als romantische cyberpunk-detective, na-oorlogse oorlogsroman, of een slice-of-life verhaal over een eendagsvlieg. Schrijf waar je over wilt schrijven! En ook als je het fut niet hebt voor 50.000 woorden kun je natuurlijk ook altijd gaan voor een short-story van 5000 woorden, of schrijven over een onderwerp naar keuze in de vorm van een artikel.

Wat is de Bellettrie van plan?

De Bellettrie helpt NaNoWriMo deelnemers door zogeheten wekelijkse Write-Ins te organiseren. Write-Ins zijn momenten waarop een organisatie of vereniging een inspirerende ruimte beschikbaar stelt voor NaNoWriMo deelnemers om langs te komen en daar aan hun boek te werken. De organisatie zorgt daarbij vaak voor handige dingen als voldoende stopcontacten, internet, koekjes, en koffie en thee. Dit betekent dus dat de Bellettrie wekelijks de Drakenkelder beschikbaar zal stellen voor NaNoWriMo deelnemers en zal zorgen voor de genoemde handige dingen. De Drakenkelder zal beschikbaar zijn op elke maandag van november vanaf 8 uur tot laat. Dit zijn de volgende data:


2, 9, 16, 23, en 30 november 2015 vanaf 20:00

Wauw, dit klinkt super geweldig!

Ja hé! Voor algemene informatie kun je terecht op de officiële NaNoWriMo site: http://www.nanowrimo.org. Vergeet je vooral niet aan te melden en aan te geven dat je meedoet, zodat je je voortgang kan bijhouden en geregistreerd wordt als winnaar aan het einde van de maand! Verder is er op nanowrimo.org ook een Nederlands forum, daar kun je natuurlijk ook vragen stellen en meer te weten komen. Als je specifieke vragen heb kun je de Bellettrie NaNoWriMo comissie bereiken op het volgende mailadres: bobrubbens@gmail.com.

Veel schrijfplezier en hopelijk tot ziens in de Drakenkelder!

Opmerking betreffende DDR op maandagavond: aangezien normaliter DDR op maandagavond georganiseerd wordt en dat niet goed combineert met NaNoWriMo, wordt gedurende de maand November de DDR avond naar woensdagavond verplaatst, gegeven dat de aanwezige dungeons & Magic Boosterdraft van Fanaat er geen last van hebben. Excuses voor het ongemak!

10e Bellettrie Lustrum

De Bellettrie is dit academische jaar 50 jaar! Dat moet natuurlijk gevierd worden met een Lustrum. De lustrumcomissie van de Bellettrie heeft een weekend lang lustrum gepland op zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2015! Het programma is als volgt:

Zaterdag

  • Taartbakdag en taartbakwedstrijd mét prijsuitreiking!
  • Microscope spellen - een gaaf spel waarin je gezamenlijk werelden creëert
  • Om 6 uur wordt er gezamenlijk chinees besteld en gegeten als er te weinig hartige taarten zijn
  • Uitreiking taartbakwedstrijd
  • 's Avonds is er een Konnichiwa MovieNight

Zondag

  • BYOB - Bring Your Own Book day
  • Gezelligheid, spellen, en DDR
  • Om 6 uur wordt er een BBQ georganiseerd

Zoals u ziet wilt u dit lustrumweekend absoluut niet missen!

Toegang tot de taartbakdag is gratis als u een taart meebrengt, en €2 als u dit niet doet. Het mee-eten met de chinese maaltijd op zaterdag kost €7,50 p.p. en moet u op de dag zelf doorgeven voor 4 uur. Het mee-eten met de BBQ op zondag kost €12,50 p.p. en moet u doorgeven door middel van het inschrijfformulier hieronder. Alle andere activiteiten zijn gratis. Inschrijven kan tot en met 30 september 2015.

Inschrijven kan met het volgende Google Forms formulier: Hier

Tijdens het lustrum zal de drakenkelder natuurlijk het hele weekend geopend zijn van 10 uur 's ochtends tot 12 uur 's nachts op zaterdag en zondag. Dus kom gezellig langs voor een praatje en misschien een leuke activiteit of twee!

Met vriendelijke groet,
Bob Rubbens & Rick van Buren
Huidige bestuur Bellettrie

Nieuwe Aanwinsten

De Bellettrie collectie heeft recent nieuwe aanwinsten verkregen, de volgende boeken zijn bij ons in verschillende categorieën toegevoegd;

Fantasy/Sci-Fi Detectives Manga Comics Engels
Off to be the Wizard
Reaper's Gale
A memory of light
Leviathan
The Innocent Mage
Divergent
The Ocean at the End of the Lane
The Long War
The Long Mars
Once Upon Stilettos
Damsel Under Stress
Dauntless
Fearless
Courageous
Be My Enemy
Empress of the Sun
Retribution Falls
Cuckoo's call
Silkworm
Inferno
Tokyo ghoul vol. 1 en 2
Kamisama kiss vol. 1
Attack on Titan vol. 2
Seven Deadly Sins vol. 1, 2 en 3
Magi vol. 1
Lightnovels
Sword Art Online - Aincrad Vol. 1 en 2
Watchmen deluxe
Batman:Dark Knight Returns
Sandman Vol. 1 t/m Vol. 10
Ms. Marvel: No Normal
League of Extraordinary Gentlemen: Vol. 1
Saga Vol. 1
Walking Dead Vol.1
Superman: Red Son
Fables Vol. 1 Legends in Exile
Room
A tale for the time being
Dovekeepers
Looking for Alaska
An Abundance of Katherines
Paper Towns
The Fault in Our Stars
Inhoud syndiceren